Visar 1–12 av 14 resultat

Konstnär Jim Johnsson

Jim Johnsson (1948) är en svensk glaskonstnär – gravör – formgivare – målare. Han har sin ateljé och bostad i Tegnaby utanför Växjö. 1970 började Jim som glasgravörelev på Stömbergshyttans Glasbruk där han bland annat fick förtroende att gravera en fantastisk glasskål med Amerikas alla delstatsblommor. Skålen var av gigantiska mått och mätte hela 60 cm i diameter, den levererades till Vita Huset, USA. 1974 startade Jim en egen firma och ateljé, där han under flera år arbetade som glasgravör på frilansbasis åt många av Glasrikets större glasbruk. Sedan 1987 skapar Jim sitt eget konstglas.

Mästare på olika tekniker

Han arbetar i många olika tekniker och utföranden, hela tiden med en exklusiv särprägel på sina verk. Jim var rekordhållare i Guinness Rekordbok 1992 och 1999, som skapare av världens största handgraverade glaskonstverk. Det senaste rekordet från 1999 på 5,3 kvm står sig förmodligen än i dag. Jim växlar mellan måleri och glaskonst för att hela tiden känna glädje i sitt skapande. Under längre och kortare perioder har Jim arbetat med konsthandel och drivit flera gallerier. Mellan åren 1993 – 98 var Jim innehavare av Slottsgalleriet på Huseby Bruk. 2007 startades ett intressant samarbete mellan Jim och Mohammed Homman som är en av världens ledande virusforskare, han är också grundare och ledare för forskningsföretaget Vironova. Jim skapar olika virus i form av konstglas och målningar till bland annat Homman och Vironova. Jim har en internationell kundkrets, inte minst genom ett flerårigt samarbete och försäljning via Stockholms exklusivaste glasaffärer samt genom ett stort antal utställningar i Sverige liksom i andra länder.

Konstverken finns världen över

Hans verk återfinns i privata samlingar i Norge, Danmark, The Royal family AL-Sabah, Kuwait, USA, Frankrike, Tyskland, England, Holland, Italien, Japan och Kina.