Visar alla 4 resultat

Clemens  Briels (1946)

Clemens Briels började sin karriär som konstnär omkring 1990. Hans arbete består i huvudsak av målningar och skulpturer. Han är dock inte den som inte vågar sig på den textila världen, där han på ett mycket kreativt och designmässigt sätt skapat moderiktiga handväskor, som prototyper.

Hans målningar kännetecknas av kraftfulla färger, där hans fantasi har fått fritt spelrum. Bilderna talar sitt eget språk och bär på sin egen historia, skulpturerna lika så, som känns tagna ur bilden. Det spelar ingen roll från vilket håll man tittar. Skulpturerna talar till dig från bägge håll, olika språk. Man förstår att han inspirerats av alla sina resor.

Clemens Briels resor är hans inspirations källa, helst till fjärran Östern och såklart till Caribien, som tillfört honom många intryck. Och på tal om bilder blir man mycket fascinerad av en bild med en flicka med löv på huvudet. Hans fantasi, reser i tankarnas värld. Skapandet – en otroligt artificiell tolkning, som berör kreativitetens sprakande lekfullhet med yppiga färger och konturer.

Han inspireras av människor och landskap. Så hans resor är hans inspirationskälla. Varje plats han besökt har märkt honom och det är något hemligt, som han vill framhäva.