Visar alla 3 resultat

Konstnär Ulf Eriksson

Ulf Eriksson(1942)är en svensk konstnär och grafiker. Ulf har företagit ett antal studieresor runt om i Europa med längre uppehåll i Paris och London. Bland annat liftade han runt i Europa och Asien där han träffade andra yrkesverksamma konstnärer.

Tekniska högskolan i Helsingborg

Han studerade byggnadskonstruktion på Tekniska Högskolan i Helsingborg men valde slutligen att satsa på sin konstnärliga ådra. Han debuterade på Galleri HS i Lund 1968 och den utställningen skapade kontakter som ledde till utställningar i Polen där han även medverkade i Krakows TV.

Bodde i New York

Under åren 1982-1986 bodde Ulf i New York och fick där en unik möjlighet att ställa ut grafik på Metropolitan Museum. Ulf Eriksson har medverkat i ett flertal separatutställningar i Sverige, USA och olika länder i Europa. Bland annat Konstnärshuset, Varbergs Museum, Wadköpingshallen i Örebro och Art Expo i New York. Han medverkade också i ett TV-program som SVT hade om grafik 1969. Han har tilldelats Statens stora arbetsstipendium .

Ulf Eriksson’s konstverk finns på museum runt om i världen

Eriksson finns representerad vid bland annat Moderna museet, Warzawas Nationalmuseum, Bibliotheque nationale i Paris, statens konstråd, Library of Congress i Washington, Malmö museum, Metropolitan museum i New York , Lagos Nationalmuseum, Skissernas museum i Lund samt ett 50-tal verk vid kommuner och landsting.