Visar alla 2 resultat

Örebrofotografen Susanne Flink(1965)är en fotograf som har specialliserat sin fotografering på byggnader och stadsmiljöer.

Jag Johan Pettersson på KH Konst & Antik har sedan slutet av förra året inlett ett samarbete med att marknadsföra och sälja hennes fotokonst. Den är inriktad på fotografering av 40 olika platser med varierade stadsmiljöer i Örebro stad. Det som ligger till grund för dessa fotokonsttavlor är Susannes omfattande arbete med boken hon släppte 2013. Örebro 110 år senare. Boken består av 40 stycken stadsmotiv från år 2013 där Sussane anpassat sina foton efter de båda hovfotograferna Bernhard Hakelier och Axel Barr med foton från år 1903. Dessa båda hovfotografer fick uppdraget att dokumentera stadsmiljön i början av 1900 talet.

Sedan har Sussanne år 2013 anpassat sina foton på samma ställen efter 1903 års bilder. De fotokonsttavlor jag nu marknadsför och säljer genom KH Konst & Antik är signerade exklusiva 3 upplagor från år 2013 av Susanne Flink. Dessa är diptyker(dubbeltavlor)i stående format med en boxinramning med frihängande fotokonstbilder på akvarellpapper med riven kant. Dessa visar hur stadsmiljön förändrats på den specifika platsen över 110 år.