Endast ett sökresultat

Kent Ullberg (1945) är en svensk-amerikansk skulptör född i Annedals församling i Göteborg.

Redan när Kent Ullberg utbildade sig i skulptur och teckning på konstfack i Stockholm förstod han att skulptur skulle bli hans inriktning. Han har även studerat på olika museer i Tyskland, Holland och Frankrike. Kent utvandrade på 1960-talet till Tyskland. Han var även bosatt i Botswana , varav fyra år som kurator på Botswana National Museum and Art Gallery. Kent Ullberg bor och verkar i South Padre Island, Corpus Christi i Texas i USA. Hans atelje är belägen i Loveland i Colorado.

Han har offentlig konst på olika ställen i Sverige. Bland annat konstverket Havsvind, en skulptur i Alvikstrand i rostfritt stål på 5,2 meter vilken uppfördes under 1990-talet. Ullberg har under åren arbetat med en mängd monumentala skulpturer världen över.

Hans senaste monument är den gigantiska fontänen, Spirit of Nebraskas Wilderness o Omaha, Nebraska, i vilken det ingår 58 kanadagäss i naturlig storlek gjutna i brons och med rostfritt stål. Jag har en bronsskulptur att sälja av Kent Ullberg. En afrikansk Kudu.