Ernst (1957) är en svensk målare, grafiker, skulptör och glaskonstnär.

I sitt konstnärsskap har han bland annat berört naturmåleriet,mytologier och nationalromantik. Han har arbetat i en mängd olika material,bland annat mosaik,trä,brons,betong,kakel och glas. Under studietiden på Valands Konsthögskola (1982-1987) gjorde han stort intryck på andra studenter och lärare med sitt ständiga ifrågasättande,vad är bra och dålig konst ?

Billgen använde tidigt djuren som ett redskap i sina konstverk. Dessa befolkade, gärna uppklädda i renesanskläder, i stifullt möblerade salonger. I dessa ständiga krockar mellan natur och kultur, målerisk realism och abstraktion,pedanteri och uoolösning, kan man se ett mönster av återkommande absurditet. I denna gränsöverskridning övervinns tron om det adsolut nya, förbitanken om högt eller lågt, bra eller dåligt, till ett mer grundläggande ifrågasättande av konstens och estetikens roll i det moderna samhället.

Ernst Billgren finns representerad på Göteborgs konstmuseum samt på Moderna museet och Nationalmuseum i Stockholm. Han finns även representerad med en rad monumentala skulpturer över hela Sverige.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.