Örebrokonstnären Joakim Westberg målar och arbetar i en rad olika tekniker men målar i dagsläget mestadels akvarell. Joakim startade sitt skapande i unga år.

Ett intresse som följt honom hela livet. Konsten fick en återfödelse efter många års stillhet under slutet av 1990-talet då Joakim var en stor del av graffitilivet i Örebro. Allt eftersom började Joakim söka nya uttryckssätt i konsten och fann akvarellmålningen 2008.

En teknik som med sitt snabba uttryckssätt och ” flow ” inte är helt olik graffititekniken. Joakim eftersträvar inte att avbilda verkligheten och målar mestadels utan riktig avbild. Landskap bildas i tankarna som blir resultatet på pappret. Intryck och bilder samlas i minnet under lugna målarperioder för att sedan under aktiva dagar och veckor hamna på pappret. Oftast impulsivt och med snabba penseldrag. Joakim eftersträvar inte perfektionism, går sällan tillbaka för att ändra på konstverken.

En viss disharmoni, en färgfläck, vilken hamnat lite snett är nått som lämnas som avtryck och blir en del av konstverket. Nu för tillfället har jag fyra akvareller inne: Ett örebromotiv, en fruktstilleben samt två landskapsakvareller från Fårö sommaren 2016.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.