Visar alla 5 resultat

Formkonstnär Maria Larsson

Maria Larsson (1986) Örebro Maria Larsson är utbildad i Wales och tog där sin examen(Ba) i Keramik.Hon var efter det bosatt där under en tid då hon bland annat jobbade med sin konst. Idag verkar och jobbar hon i sin hemstad Örebro som formkonstnär.

Hon har sedan hemkomsten i Sverige haft en separatutställning på Örebro Konsthall tillsammans med andra unga konstnärer i länet. Inriktningen i hennes arbete har referenser till symbolik,djur och natur, då hon lägger tyngd på stämningar beskriver hon det genom färg och form,i det finner hon en mening i sitt arbete.

Keramiska skulpturer

Hon tycker det är naturligt att använda lera för att tillverka sina keramiska skulpturer eftersom leran i sig är användbart i hennes sätt att uttrycka sig, men hon har också en fascination för materialet som i sin struktur liknar vår fysiska kroppoch som man kan dra paraleller med. Rålera är ett mjukt och formbart material i kontrast till den brända leransom blir hårt som ben. Dess struktur och kemi är något som liknar mycket vår egna fysiska kropp och har många metaforiska budskap som man kan dra paralleller med.