Visar alla 8 resultat

Konstnär Karl Mårtens
Konstnär Karl Mårtens (1956) är född i San Francisco 1956 men uppvuxen på Drottningholm utanför Stockholm. Vid 16 års ålder flyttade han till Schweiz och därifrån till Kanada och USA där han bodde sammanlagt 24 år innan han som 40-åring återvände till Sverige. Karl har jobbat professionellt som grafisk designer sedan 1979 i Toronto, San Francisco och i Stockholm.
Intresse för natur och fåglar
Han har sedan barnsben haft ett stort intresse för naturstudier sedan barndomen, men med en speciell förkärlek för fåglar. Mårtens har tecknat fåglar så länge han kan minnas och har över tid utvecklat sin konstnärsstil från mycket detaljerade målningar till en friare stil. Efter att han bestämt sig för att påbörja en målning och avgjort riktning för motiv så ingår det att invänta rätt känsla för att konstverket ska börja växa fram. Det är ofta det första penseldraget som bestämmer åt vilket håll målningen tar vägen. Ofta kan det dock visa sig att slutresultatet blir helt annat än förväntat.
Akvarell & kolkrita
Karl Mårtens använder ofta akvarellfärg och kolkrita på handgjort papper. Jag har för tillfället tre stycken färglitografier signerade 175 upplaga exklusivt boxinramade i Art glas av fåglar( kungsfiskare, skata samt en gröngöling) av Karl Mårtens i min konsthandel.