Wilhelm von Gegerfelt

Konsthandel - Konstnär Wilhelm von Gegerfelt

Wilhelm Von Gegerfelt (1844-1920)

Konstnären Wihelm von Gegerfelt föddes i Göteborg 1844 och var son till stadsarkitekt Viktor von Gegerfelt och Hanna Damm. Han inledde sin konstnärliga bana med att gå som målarlärling i Köpenhamn under åren 1861-1863. Parallellt med detta studerade Wihelm på den danska konstakademin. Under de följande åren 1863-1867 studerade han på konstakademin i Stockholm och tillbringade därefter många år på resande fot. Bland annat studerade han i Dusseldorf och i Paris .

I slutet av 1870-talet kom han att ha nära kontakt med Carl-Fredrik Hill och vissa influenser av den senares expressiva friluftsmåleriet vilket senare tydligt avspeglas i hans kärva landskapsskildringar från Torekov och Hallands Väderö. Gegerfelt förknippas ofta framförallt av sina storslagna skildringar av Venedig och dess kajer med gondoler och människor i rörelse. Han har även gjort kustnära skildringar från Skagen(han var en av de svenska konstnärer vilka var knutna till konstnärskolonin i Skagen där även Oskar Björk och Johan Krouthen fanns med) och Bretagne.

Wilhelm von Gegerfelts produktion av konstverk var omfattande och han var redan i sin samtid en efterfrågad konstnär. En intressant iaktagelse är att han under en viss tid var lärare för Prins Eugen "Hertig av Närke." Jag har för tillfället en oljemålning på duk, "Skymning i Venedig",

(OBS: Se konstverket under produktfliken) från 1890-talet av Wilhelm von Gegerfelt till försäljning i min konsthandel.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå