Ulf Eriksson

Konsthandel - Konstnär Ulf Eriksson

Ulf Eriksson(1942)är en svensk konstnär och grafiker.

Ulf har företagit ett antal studieresor runt om i Europa med längre uppehåll i Paris och London. Bland annat liftade han runt i Europa och Asien där han träffade andra yrkesverksamma konstnärer. Han studerade byggnadskonstruktion på Tekniska Högskolan i Helsingborg men valde slutligen att satsa på sin konstnärliga ådra. Han debuterade på Galleri HS i Lund 1968 och den utställningen skapade kontakter som ledde till utställningar i Polen där han även medverkade i Krakows TV. Under åren 1982-1986 bodde Ulf i New York och fick där en unik möjlighet att ställa ut grafik på Metropolitan Museum.

Ulf Eriksson har medverkat i ett flertal separatutställningar i Sverige, USA och olika länder i Europa. Bland annat Konstnärshuset, Varbergs Museum, Wadköpingshallen i Örebro och Art Expo i New York. Han medverkade också i ett TV-program som SVT hade om grafik 1969. Han har tilldelats Statens stora arbetsstipendium .

Eriksson finns representerad vid bland annat Moderna museet, Warzawas Nationalmuseum, Bibliotheque nationale i Paris, statens konstråd, Library of Congress i Washington, Malmö museum, Metropolitan museum i New York , Lagos Nationalmuseum, Skissernas museum i Lund samt ett 50-tal verk vid kommuner och landsting. Jag säljer Ulfs naivistiska akrylmålningar på duk och expressionistiska landskapsmålningar i olja på duk(se under Ulfs produktportfölj)och har dessutom nya konstverk på väg in till mitt galleri från Ulf framöver,

Jag har för tillfället två akrylmålningar och två oljemålningar av Ulf Eriksson till försäljning i min konsthandel.

Läs mer
Läs mer

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå